Julmaten uppäten
HEJ ALLA GLADA ÄTARE
Förlåt för uppehållet men det har somsagt varit fullt upp med julen, så nu ska ni få se på andra bullar !
Nu är juldagarna över och vi har ätit upp all julmat vi lagade. Ytterst gott !
Men vad ska man hitta på nu när man inte kan njuta av julmaten? Jo men självklart ska man fortsätta njuta, därför gör vi en favorit !
*trumvirvel*
TACOPAJ MED KYCKLING !
4-6 port
MUMS !
Matexperterna
Förlåt för uppehållet men det har somsagt varit fullt upp med julen, så nu ska ni få se på andra bullar !
Nu är juldagarna över och vi har ätit upp all julmat vi lagade. Ytterst gott !
Men vad ska man hitta på nu när man inte kan njuta av julmaten? Jo men självklart ska man fortsätta njuta, därför gör vi en favorit !
*trumvirvel*
TACOPAJ MED KYCKLING !
Ingredienser
4-6 port
125 g smör
3 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1/2 tsk salt
2 msk vatten
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 msk smör-&rapsolja
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
Tillbehör
Gräddfil
Gurkstavar
Taco Sauce eller Salsa
Taco chips
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör-&rapsolja. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
MUMS !
Matexperterna
Kommentarer
Trackback